TATLIN PREMIUM LATE FALL 100 SQ.М.

LOCATION

Moscow

FLOOR SPACE

100 m2

PROJECT ORDERER

young family with a child / adult couple / young entrepreneurs

INTERIOR STYLE

contemporary

Tatlin Apartments — is a Residential development in Basmanny district of Moscow. Building of call-office in constructionism style of early XX century was re-thought and renovated for housing complex.

Now this building became incoming group of HC and over it there is an entire complex with a huge panoramic windows. It is divided into two blocks between which there is a space out of glass which creates the impression that house is levitating.

 

Architecture is a work of Architects of Invention — мan international architect bureau which works in the field of contemporary architecture, urbanism and cultural analysis.

Our studio developed interior design projects for this Residential complex, which in the future will be implemented with finishing.

In this Residential complex there is full town with its own internal infrastructure: restaurants, cafes, huge sports area, outdoor cinema, park, co-working, place for rest and quite zones, where you can read. Notably it is town inside the building, interiors of which was implemented by our studio.

For whom this apartments are?

While working at each apartment, first of all we defined target audience and then created interior in such way that it would meet the demands of the owner at a maximum.

This apartments of 100 square meters are designed for young family with a child, who live and work in Moscow.

 

Also they would fit the adult well-off couple, who got used to live and work in Moscow. They are already succeed, brought up children and live at their own pace, enjoy metropolis, appreciate everything contemporary and natural, have European set of mind. They demand high comfort from the interior.

Additionally we counted on target audience of young and successful entrepreneurs, who have several real estate objects and this one will become one of them.

Object’s tasks

The main task we set to ourselves was to think through the interior in such way that it will satisfy the future owner at a maximum. In Tatlin Apartments there are apartments of both comfort and premium class and it was important to emphasize this with the help of expensive materials and bathroom fixtures.

Also we should keep in mind complex’s concept by supporting constructionism style.

 

One more important challenge is to be within budget. As it is RC which will be passed in exploitation with finishing, our task was to think through the finishing in such way, that the final price of the apartment won’t be beyond the clouds.

Color layout

Color layout which we used in the interior is called ‘late fall’. Colors remind the season when the leaves fall. In the interior we used natural materials: we tried to imitate natural red tone of the oak, which creates warmth. Here mainly we used bright finishing with contrast elements, precisely by this red tone fall atmosphere is created.

 

Fabrics for windows covering are used of beige tones. Resulted interior is easier compared to dark color layout of the whole complex..

For dark accents we used black marble for kitchen tabletop. All apartments at the entrance are painted in black to unite them in one constructivism concept..

Kitchen – living room – dining room zone

The planning is very convenient as the kitchen, living room and dining room are placed at the entrance and appear to be walkthrough zone to private zones: bed room, children’s room and sanitary facilities. It is extended space, which is zoned by kitchen with island-semi bar stand, dinning group and TV zone. This is a space of uneven shape as the wall is inclined and narrows from window to entrance. We tried to fix this situation visually by detaching the short wall with facades of natural oak colors and prolonged oak material from wardrobes to the wall of wooden ledgers. By this we placed wooden material on the wall so that it doesn’t look inclined.

 

The cabinetry is emphasized by grey color with beige tone in the form of glossy fronts, splash back is made of black marble the same as the tabletop of cabinetry and island. Kitchen is visually hidden and it was done so that the column hides the part of splash back if you are sitting in the living room.

 

To dilute the long wall we used finishing with matt panels covered with micro concrete with noble beige shade. We placed two big canvas on the wall to clash long wall and additionally show that here lives creative family with interesting taste.

Dining table and chairs are finished with white Italian marble of premium furniture company Poliform.

Exactly in the living room zone we added brown accent of autumn leaves. We did two armchairs in this color and decorative pillows on the sofa.

 

For sofa we chose expensive fabric with vintage velour elements. Slightly rubbed fabrics visually makes interior more expensive and presentable.

Chandelier over the dining table visually divides space into parts and makes prolonged room zoned. This chandelier is over the table and only emphasizes its round form.

In the living room zone we placed panels of walnut color. We decided to add additional color of wood in the interior to dilute red tone with more dark and cold one. These panels with the ceiling are composition of Poliform brand.

Bedroom zone

In the bedroom zone we placed storage system around the bed as we didn’t want to overload entrance into private bathroom from this zone. We were afraid that this will result with prolonged room, but we managed to avoid this effect by glossy materials of the closets therefore creating visual extension of the space in the reflection.

 

Bedhead together with racks and storage systems are of more dark color of ‘American nut’ wood.

 

Bedroom interior zest is a red velvet of the Poliform armchair. This attracts attention and adds colors to the interior.

Children’s room

We consider that the child living here could be of any age and that’s why the interior is designed in such way that it easily could be transformed from children’s room for 7 years old child into teenager’s room. For this we used neutral azure tones in furniture and walls’ painting. Here we used the same fall atmosphere, also there is accent in the form of orange chair and other accent colors are used in small textile items, pillows and other elements.

 

Working zone is organized in such way that it will be maximally comfortable for a child to sit there with face turned to the entrance.

Constructive column which is in interior, we placed in the form of storage systems over the floor in the same color as the column.

Closets storage systems are organized along the perimeter of the sofa and create niche in which it is placed. This niche we on purpose finished with panels of the same color as floor to create visual prolongation of the floor to the wall. It looks as the space deepens over the sofa and looks more than it actually is.

Bathroom and sanitary facilities

Directly from bedroom there is entrance in private bathroom. We used three materials in it: grey ceramic granite, tile imitating wood Porcelanosa Oxford and black accent in the form of panel over the installation. In these panels we also placed storage system. This bathroom ideally suits to the whole family as it has both bath and shower cabin. In the morning one member of the family could take a bath, while another one can take a shower.

In this interior also as in all premium interiors we used black bathroom fixtures. From one side it is trend, from another it supports the common constructivism concept of RC.

In the guest’s sanitary facilities we foreseen additional bath where you can take a shower. It is done in the same finishing. In the interior we used vertical floor to ceiling mirror, what visually hangs drawer into the air.
Vertical lines are underlined by built-in lamps from both sides. Despite that they visually widen the space, they also evenly pass light on the face.

Storage systems

There are a lot of storage systems in this interior, it is necessity for this target audience. As a rule family has a lot of personal stuff, which require well organized place. At the entrance there is a niche for outwear, also there is a storeroom where you can place bike and sports equipment. At the entrance and in the kitchen zone there is a big wardrobe.

In the children’s room we placed full-wall closets with niche for the bed and sofa. For books storage there are shelves in the living room.

All storage systems we did of closed type for space to look loose and light, and for attention to be attracted to the main style elements as natural materials for finishing, expensive fabrics, premium bathroom fixtures and upmarket furniture.

Planning

This planning maximally thought trough for young family’s life. Its main advantage is that at the entrance person comes into public zones. To enter in private zones you need to go through the corridor with postern doors and outman won’t be able to get there. Big plus is presence of personal bathroom for adults and sanitary facilities with bath for a child, which can be used by guests.

In the child’s sanitary facilities there is dryer and washing machine.

There are a lot of storage systems in apartments and, at the whole, space zoning is organized for life of young and active family.

ХОЧУ ТОЖЕ КРУТОЙ ИНТЕРЬЕР